HOMOGENIZATORI

Posebnu pažnju posvetili smo razvoju novih i unapređenju postojećih konstrukcija homogenizatora. U tom cilju razvili smo familiju homogenizatora počev od 20 litara radne zapremine pa do 800 litara čime zadovoljavamo većinu proizvodnih potreba potencijalne klijentele.
Homogenizatori naše konstrukcije, veličina zaključno sa 120 litara radne zapremine, su zavisni od spoljašnjeg izvora toplote i rashladne pothlađene vode dok su homogenizatori radne zapremine od 250 litara pa nadalje potpuno autonomni po ovom kriterijumu.

Koncipirani su tako da su opremljeni opremom za postizanje vakuuma, nadpritiska do 3,0 bara, kao i agregatom za grejanje radnog materijala i agregatom za pothlađivanje rashladne vode. Snabdeveni su sporohodnim mešajućim organom, brzohodnim mešajućim (disolver) organom kao i koloidnim mlinom.
Oslobađanje od zaostalih molekula vazduha koji se nalaze zarobljeni u materijalu koji se obrađuje postiže se vakuumom čime se takođe sprečava ispenjavanje eventualnih „penušavaca“ pri procesu proizvodnje a takođe se vakuumom sprečava (ili ublažava) eventualna pojava „burne“ reakcije ukoliko u proces proizvodnje dospe materijal sklon takvoj reakciji.

Homogenizatori koji nose oznaku naše firme proizvode se u celosti od austenitnog hemijski rezistentnog čelika.

FARMACEUTSKE POSUDE

Farmaceutske posude (raznih veličina i izvedbi) su prenosne posude za prenos materijala koji je obrađen u cilju utakanja i pakovanja ili pak za prenos komponenti u proizvodnom procesu.

Mogu biti snabdevene izvorom toplote za grejanje i održavanje zadate temperature i u tom kontekstu podržane odgovarajućom elektronikom.
Rade se u celosti od austenitnog hemijski rezistentnog čelika.

prenosna farmaceutska posuda

DOBOŠI ZA PRANjE I STERILIZACIJU

Doboši za pranje i sterilizaciju plastične ambalaže ,raznih veličina i performansi, služe za pranje i sterilizaciju plastične kutijaste ambalaže u kom cilju su snabdeveni sistemom za predpranje i pranje toplom i hladnom vodom kao i agregatom za topli vazduh u cilju sušenja i sterilizacije.

Rade se u celosti od austenitnih hemijski rezistentnih čelika.

DOBOŠI ZA OBLAGANJE

Ove mašine služe za kontinualno višeslojno nanošenje slatkih prevlaka na zrnaste i koštičave plodove kao i ekspandirane zrnaste plodove (lešnik, badem, leblebija, oljušteni suncokret,kukuruz kokičar, suvo grožđe, suve šljive i dr.)
Mašine su snabdevene sistemom za grejanje toplim vazduhom kao i vazduhom za pothlađivanje.

Rade se u celosti od austenitnog hemijski rezistentnog čelika.

PNEUMATSKA LjUŠTILICA KAPACITETA 120/240 kg/čas

Ovo je ključna mašina za tehnologiju proizvodnje oljuštenog konzumnog semena suncokreta u cilju plasmana na tržište u sirovom stanju ili pak u finalno prerađenom (pečenom- prženom) stanju. Mašina se odlikuje visokim učinkom merenim preko stepena oljuštenja koji u ekstremnim slučajevima dostiže vrednost od 92%. Krajnji rezultat koji se postiže, ljuštenjem konzumnog suncokreta dobrog kvaliteta i ljuštivosti, dostiže vrednost od 45% čitavog oljuštenog zrna kao komercijalno najvrednijeg proizvoda.

Ostale komponente, koje se javljaju kao „nus proizvodi“ ove tehnologije, takođe imaju značajnu komercijalnu vrednost.

Nudimo,pored ove mašine, i ostale mašine od kojih se neke proizvode u našoj proizvodnji, u vidu kompletne linije za proizvodnju oljuštenog konzumnog suncokreta.

Ove mašine se rade od odgovarajućeg konstrukcionog čelika dok se delovi mašine koji dolaze u neposredni kontakt sa oljuštenim suncokretom izrađuju od odgovarajućeg austenitnog hemijski rezistentnog čelika.

CENTRIFUGALNA LjUŠTILICA KAPACITETA 6000 kg/čas

Centrifugalna ljuštilica, ove izvedbe, predstavlja zadnju reč tehnologije ljuštenja suncokreta u svrhu proizvodnje jestivog ulja. Mašina je zasnovana na novom principu ljuštenja suncokreta „emitovanjem“ zrna suncokreta umesto konvencionalnog principa razbijanja (drobljenja) zrna u slobodnom padu. Mašine koje su proizvedene i puštene u rad u više uljara pokazale su prednost u odnosu na konvencionalne mašine po svim tehnološkim i komercijalnim parametrima počev od stepena iskorišćenja sirovine pa do uštede energije i radnog prostora.

Ljuštilica je koncipirana tako da se ljuska ,u potrebnom procentu, izdvaja i prerađuje na ljuštilici dok se obrađeni materijal direktno šalje u dalji tehnološki proces.
Kapacitet ljuštilice dostiže vrednost 6.000 kg/čas.

Ova mašina se izrađuje od odgovarajućeg konstrukcionog čelika dok se delovi mašine, zbog specifičnih konstrukcionih zahteva, rade od odgovarajućeg austenitnog hemijski rezistentnog čelika.

prenosna farmaceutska posuda

Firma „TICCO SYSTEM“ ima u proizvodnom programu proizvodnju i drugih nepomenutih mašina i hemijskih aparata kao i projektovanje kompletnih linija za proizvodnju oljuštenog konzumnog suncokreta i preradu istog u finalni proizvod po sistemu „ključ u ruke“.
Najveći deo mašina i aparata rezultat su vlastitog istraživanja i razvoja a baziraju se na vlastitim inovacijama i patentnim rešenjima.

Takođe u zajednici sa firmom „PETKUS BALKAN“ iz Zrenjanina nudimo projektovanje i izvođenje po sistemu“ključ u ruke“ kompletnih ljuštiona za fabrike ulja kapaciteta po zahtevu investitora.